Creativiteit

Creativiteit; wat is het, hoe krijgt u het en wat kan u ermee doen?

Creativiteit is de kernvaardigheid die ons allen helpt crisissen en uitdagingen te overwinnen.  Creativiteit zorgt voor oplossingen voor schijnbaar onoplosbare problemen.  Maar wat is dat dan eigenlijk voor een vaardigheid?  En kan u het leren?  Of is een een van die aangeboren zaken waar sommigen mee begiftigd zijn en anderen niet?

Wat is creativiteit

In essentie is creativiteit niets anders dan het zien van mogelijkheden die voor anderen verborgen lijken te zijn.  Het is een manier om punten met elkaar te verbinden waarvan de meesten onder ons denken dat ze volledig los van elkaar staan.

We bieden u op 8 april een gratis sessie plus workshop aan. U kan hier vrijblijvend intekenen.

Kijk eens naar de kunst bijvoorbeeld.  Jaren lang probeerden schilders om een zo realistisch mogelijke weergave van de werkelijkheid te geven.  Dat was immers de standaard.  Tot er plotseling enkelingen waren die hun indrukken van die realiteit op doek probeerden vast te leggen en het impressionisme, het surrealisme en alles wat erop volgde was geboren.

Achteraf lijkt het simpel

Wanneer uw terug kijkt op creatieve oplossingen, lijken ze vaak bijzonder simpel en eenduidig.  Creativiteit lijkt immers vaak te simpel om als ‘uitzonderlijk’ bestempeld te worden.  We slaan ons voor het hoofd en vragen ons af; waarom dat we dat zelf niet gezien hebben.

Hoe creativiteit oplossing zoekt

Ondanks de schijnbare eenvoud, lijkt het erop dat voordien, dus vooraleer u die eenvoudige oplossing kende, de oplossing on(be)denkbaar was.  Het maken van die sprong, het bedenken van die eenvoudige brug tussen wat u ziet en wat u (nog) niet ziet, dat is de essentie van creativiteit.  Het natuurlijk is veeleer een attitude dan een vaardigheid.  U zou het ook kunnen zien als een manier van kijken naar de wereld.

De vraag die dan meestal komt is de volgende; kunnen we dit leren?  Natuurlijk kan u dat.  Los van alle sessies die u met penselen laten smeren en met klei laten kliederen, is het natuurlijk ook mogelijk dit te leren in een training die u helpt het roest van uw brein te schrapen, er olie in te gieten en uw creativiteit opnieuw te laten werken voor u.

Een gratis sessie

We zitten met zijn allen in moeilijke tijden.  Investeren – laat staan in trainingen – is nu niet aan de orde.  Maar we hebben tijd.  De ideale gelegenheid dus voor u en mij om even samen te werken.  Volgende week, op woensdag 8 april, nodig ik u daarom graag uit om een gratis sessie creativiteit te volgen op mijn website.  De sessie komt online vanaf 8.00 uur in de ochtend u kan ermee van start gaan wanneer u wenst.

Bij de sessie hoort een persoonlijke workshop, die ik u (optioneel) ook gratis wil aanbieden.  Het zal geen wonderen verrichten, maar het kan u helpen mogelijkheden te zien die nu voor u verborgen zijn.  Eenvoudige mogelijkheden waarvan u nadien zal zeggen; “dat ik daar niet eerder aan gedacht heb”.

Nodig gerust iedereen uit

Voel u vrij vrienden, collega’s, medewerkers… uit te nodigen om de sessie over creativiteit te volgen.  Er zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden.  Om alles een beetje geordend te laten verlopen, verzoeken we u wel graag om even vooraf in te schrijven (dat kan tot dinsdag avond).  Wat u ook doet in het leven, creativiteit kan u helpen resultaten neer te zetten waar u nu nog niet aan gedacht heeft.

Wacht dus niet, teken vandaag nog in (gratis en zonder verplichtingen) voor deze steun in de rug in moeilijke tijden.

Gratis intekenen kan via deze link

Intekenen doet u dus volledig gratis en zonder verdere verplichtingen.

Deze sessie over creativiteit zal ook via het YouTube kanaal beschikbaar zijn voor hen die op het kanaal intekenden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie